2018. január 21., vasárnap

A felborult autó esete


Gyakran megesik, hogy egy autó felborul, "bepörög" a nagykapornaki tetőn (76-os főút Nagykapornak szakaszán), mert a sofőrök nem megfelelő tempóban mennek bele a jobbos kanyarba. Pedig sok figyelmeztető jelet helyeztek már el ezen a szakaszon, hogy az autósokat rávegyék a lassításra. De nem lassítanak. Ez a jól megépített négy sávos út kívánja a sebességet. Valahogy hajtani kell, mert olyan jó íve van a hetvenhatosnak. Meg azt is meg kell mutatni, hogy "azénautómerősebbbaszod!"

Történt, hogy megint felborult egy autó. A sebesség helytelen megválasztása és már hiába a korrekció, az autó felszaladt a löszfalra és onnan vissza esett az út közepére.
Tűzoltók, rendőrök, mentő... mindenki a helyszínen. Én is.
Teszik a dolgukat, az út először lezárva, aztán egy sávon engedik mégis a forgalmat, mert elférnek a roncs mellett.

Egy tűzoltó az esettől 100 méterre, még a kanyar előtt lassítja a forgalmat. Azaz, hogy integet az érkező autósoknak, lassítsanak, mert itt helyzet van.
Aztán integetek én is, ahogy a parkoló autómhoz igyekszem a viharos szélben.
De mi történik, még nyolcvannal hajt be a böszme sofőre a kanyarba, minden figyelmeztető jelzés ellenére... Miért? Mit gondol ez az ember, mire figyel? A tűzoltó miért integet vajon? Egyáltalán, mi kell ahhoz, hogy lassítson ebben a veszélyes kanyarban?
Döbbenet milyen tahó vezetők vannak! Döbbenet!
Csak a szerencsén múlt, hogy nem volt több ütközés is e baleset után a helyszínen... még jó hogy van szerencse...

Zalai Hírlap tudósítása itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése